Suosituimpia viestintäsovelluksia

Älypuhelinten mukana myös sosiaalinen media on kasvanut räjähdysmäisesti ja laajentunut aivan uusiin sfääreihin. Nykyisin sosiaalisen median tilit ovat oikeastaan jo osa omistajan luonnetta, mainetta ja imagoa. Ihminen on käytännössä aina somessa ja tavoitettavissa. Älypuhelimet ovat täten nostaneet viestinnän aivan uudelle tasolle. Enää ei tarvitse soitella pitkiä kaukopuheluita tai lähetellä kirjeitä joiden vastausta joutuu odottamaan kuukausitolkulla. Nyt voit yhdellä painalluksella yhdistää itsesi videopuheluun toisella puolella maailmaa olevan ystäväsi kanssa tai lähettää hauskan kuvan kissastasi työmatkalla olevalla miesystävällesi. Tämän ja niin monet muut ominaisuudet ovat mahdollistaneet älypuhelinten useat viestintäsovellukset, joista muutama ominaisuuksineen on esiteltävänä tässä artikkelissa. Jos et vielä ole tutustunut näihin sovelluksiin, niin ehkä tämän artikkelin luettuasi sinulle syttyy kipinä kokeilla jotakin uutta! Voimme taata, että arki helpottuu huomattavasti.

1. WhatsApp

WhatsApp on viestintäväline, joka toimii puhelinnumeroiden välityksellä internetiin yhdistettynä erikseen ladattavana natiivisovelluksena. Se tarjoaa sinulle mahdollisuuden viestitellä ja soitella ihmisten kanssa ympäri maailmaa – aivan ilmaiseksi. Voit siis soittaa ja lähettää viestejä aina, kun saatavillasi on internet-yhteys. Hyvästi siis kalliit puhelinlaskut, WhatsApp korvaa nyt kaiken viestinnän niin kotimaissa kuin ulkomaillakin. Viestintä ei ole koskaan ollut näin helppoa – ei siis ihmekään että WhatsApp on markkinoiden suosituin viestintäväline. Rajattomat ilmaiset viestit, puhelut ja jopa videopuhelut ovat nykyihmiselle oikeastaan välttämättömyys. Lähetä helposti myös ääniviestit, linkit ja multimediatiedostot kuten kuvat tai videot.

2. Snapchat

Snapchat on nykyajan suosituin katoaviin kuviin perustuva pikaviestipalvelu. Nappaa mennessäsi mikä tahansa kuva tai video, niin sanotusti “snäppi”, lisää päälle teksti ja lähetä viesti kenelle tahansa yhteystiedoissasi olevista käyttäjistä. Kun käyttäjä saa viestin ja avaa sen, katoaa se noin puolen minuutin kulutta avaamisesta. Helppoa – sovellus ei vie rajattomasti puhelimen tallennustilaa, kun viestit eivät tallennu mihinkään! Kännykkäsi muisti kiittää. Sovelluksen suosioon vaikuttaa ehdottomasti sekin, että se on myös täysin ilmainen. Se sisältää monia käyttökokemusta laajentavia ominaisuuksia, kuten kuvien hauskat filtterit, kuvien suodattimet, paikan osoittavat geosuodattimet, kuvien päälle astettavat tarrat sekä tietenkin bitmojit – pienet ukkelit, joista voit tehdä aivan itsesi näköisen muokkaamalla ulkonäköä tarvittavaan suuntaan säätämällä sen hiuksia, silmiä, nenää, suuta ja vaatteita. Bitmojin voi asettaa tekemään lähes tulkoon mitä tahansa ja myös sillä voi Snapchatissa viestiä tunteistaan.

3. Instagram

Instagram on Snapchatia ja WhatsAppia virallisempi viestintäkanava. Instagram on monelle paikka esitellä elämäänsä, kauniita kuvia lomamatkoista ja ravintola-annoksista. Harva lisäilee sinne hassuttelevia otoksia viime illalta. Itse Instagramin ulkoasu on yksinkertainen, mikä tarjoaa kuvien esittelylle alustan, missä ne taatusti pääsevät oikeuksiinsa. Insta myös tarjoaa kuvien editointiin erittäin laadukkaat ja helpot työkalut. Voit rajata kuvasi kultaisen rajauksen avulla, valita jonkun valmiin filtterin laajasta valikoimasta tai säätää kuvasi itse haluamasi kaltaiseksi leikittelemällä esimerkiksi kontrastilla, sävyillä ja kylläisyydellä. Kuvaan voit laittaa haluamasi kuvatekstin, tarpeelliset hashtagit sekä merkitä sijainnin, missä se on otettu. Instagram on yhteisö, jossa voit seurata muita käyttäjiä ja tarkoituksena on saada itselleen mahdollisimman paljon seuraajia. Voit viestiä muiden käyttäjien kanssa kommenttikentässä tai direct-yksityisviestien välityksellä.